Användarmanual Gräddsifon
• Sätt på önskat munstycke.
• Håll bygeln nedtryckt vid byte av munstycke.
• Fyll sifonen med avsedd mängd (minst 4,5 dl grädde)
• Skruva på locket.
• Placera en patron i patronhållaren och skruva fast den över påfyllningsventilen.
• Skaka sifonen ett flertal gånger lodrätt.
• Håll sifonens munstycke lodrätt ca 1 cm ovanför det som skall garneras och tryck ned bygeln.
• Avlägsna och kassera tomma patroner av stål till återvinningen för metallavfall.
• Lagring fylld sifon: Tag av munstycket och skölj det noga, använd vid behov medföljd borste.
Ställ sifonen i kylskåpet, grädden håller sig färsk i flera dagar. För återanvändning skaka sifonen enligt ovan.
Efter användning: Låt resten av trycket pysa ut genom att trycka ned bygeln.
Diska alla delar med vanligt diskmedel. Låt alla delar lufttorka och förvara sifonen omonterad.
• Säkerhet
• Sifonen får endast öppnas om trycket har pyst ut, tryck in bygeln tills det pysande ljudet upphör.
• Diska aldrig sifonen i diskmaskin.
• Skydda sifonen mot stark värme.
• Sifonen får inte förvaras i frysen.
• Patronerna skall förvaras oåtkomligt för barn.
Övrig information: Använd endast lösliga ingredienser i sifonen.
För att söta produkten lämpar sig florsocker eller flytande sötningsmedel. Socker och salt skall först lösas upp i vatten eller mjölk.
Kryddor skall vara i pulverform. Om innehållet inte har önskad konsistens måste man skaka sifonen nedåt mer eller mindre beroende av vilka ingredienser man använt.
OBS! Ska handdiskas och får ej användas i maskin